דף הבית
מאמרי גישור
גישור בהסכם ממון

גישור בהסכם ממון

גירושין זה לא דבר נעים. קשה מאוד לסדר את המחלוקות בצורה חלקה ונעימה, אחרי הכול – הזוג שזה עתה התגרש לא ממש הסתדר גם כשהיה נשוי. האינטרס של המשפחה הוא לא לערב את הילדים, ובוודאי שלא לפגוע בהם רגשית וכלכלית.

לכן הכי טוב בעצם זה לעשות הסכם ממון – שמאפשר לבני הזוג לדעת מראש כמה כל אחד מהם הכניס לנישואין, וככה גם לדעת מראש כמה כל אחד מהם יקח מהנישואין. זה בדרך כלל פותר את הבעיה המרכזית, חלוקת הרכוש, והופך את התהליך לפשוט יותר.

מה אומר החוק?

גישור בהסכם ממון מבוסס בעצם על עבודה של עורך דין עם שני בני הזוג, על פי חוק יחסי הממון (1973). החוק קובע כי אם הזוג מתגרש, כל אחד מהם יהיה זכאי ל-50%. אבל, הסכם ממון מסדר מקרים בהם אין סימטריה ולכן מאפשר גם גישור גירושין קלים יותר.

הסכם ממון הוא מסמך המעגן כלכלית את ההתקשרות, והוא מבטיח שלא יהיו מחלוקות כלכליות בין בני הזוג. כל אחד יוכל לקבל מה שמגיע לו. במקרים בהם לא נשואים, החוק פועל על פי נוהג של ידועים בציבור, זכאות מלאה ל-50% כמו זוג נשוי לכל דבר. החלוקה בהסכם היא זו שקובעת, ולכן אם יש מחלוקת צריכים לפנות לייעוץ גישור בהסכם ממון.

על מנת לעשות הסכם כמו שצריך, מומלץ לעשות אותו בצורה מסודרת עם עורך דין מתמחה בתחום. בנוסף הסכם הממון מסדיר את המזונות שיצטרך לשלם האב לאם ואת המשמורת המשותפת במקרה ויש גירושין. אחרת, אם אין הסכם, הולכים לפי החוק.

את התוקף המשפטי של ההסכם נותן נוטריון, וללא אישור שלו (כל נוטריון הוא גם עורך דין "רגיל") אין למסמך תוקף משפטי. למעשה החוק קובע כי המסמך הוא זה שמאפשר את החלוקה המסודרת בבית המשפט, שכן אחרת יש לזמן את בן / בת הזוג "הסוררים" ולכפות עליהם שילומים, שלעיתים לא מתקבלים באופן התנדבותי.

הסכם רציונלי

  • גישור בהסכם ממון מייצר משהו "רציונלי ולא רומנטי" במערכת היחסים, לכן רבים נמנעים ממנו. אנשים מאמינים באהבת אמת ולא רוצים לחשוב על החומר כשמתחתנים.
  • אנשים מפחדים לבקש מבן / בת הזוג שלהם לחתום על הסכם, שכן אם יסרב / תסרב – יהיה מביך והיחסים יעלו על שרטון.
  • הסכם ממון עלול לקפח את בן / בת הזוג החלשים יותר, שכן אם הגיעו עם כלום גם יצאו עם כלום. זה בניגוד לחוק "היבש" שנותן להם 50% ללא קשר למה שהביאו איתם.
    לעומת זאת גישור בהסכם ממון מביא ליציבות במערכת היחסים, שוויון כלכלי בין המינים וכמובן מוריד את הלחץ הכלכלי מבני הזוג ומאפשר להם להתרכז במה שחשוב – כלומר, היחסים, האהבה והמשפחה וכמובן גם בגדילה משמעותית של הכוח הכלכלי של הגוף הזה שנקרא משפחה. כלומר אם אתם זוג טוב, ההסכם לא יהרוס אלא יוסיף לכם!

רוצים לדעת עוד? דברו איתנו...

תפריט נגישות