דף הבית
הליך גישור

הליך גישור

לא כל סכסוך חייב להסתיים במלחמה

גישור בשוֹלֶם, בליווי צוות מגשרים מקצועי ומנוסה, מאפשר להגיע להסכמות משותפות על בסיס של הקשבה, איתור צרכים ומציאת המכנה המשותף, תוך שמירה על פרטיות ודיסקרטיות. צוות שוֹלֶם מורכב ממגשרים בעלי ניסיון של מאות גישורים מוצלחים.

בכל שאלה צרו איתנו קשר...

    פתרון סכסוכים מתוך הסכמה

    הליך גישור הינו תהליך מובנה המבוסס על הקשבה, איתור צרכים, מציאת המכנה המשותף תוך יצירת הסכמות ויישומן באמצעות הסדר גישור מדויק וברור.

    שמירה על דיסקרטיות וחסיון

    הליך הגישור מוגן בחסיון, המידע והפרטים העולים בגישור אסורים לשימוש משפטי. ההליך מתאים במיוחד כאשר רוצים ללבן קונפליקטים ללא חשש חשיפה בפומבית בבית המשפט.

    צוות מקצועי המכוון להסכם שישרת את טובת הצדדים

    תהליך הגישור נעשה בלווי צוות מגשרים מנוסה, מקצועי וניטרלי. הצוות מכווין את הצדדים למשא ומתן יעיל, אפקטיבי ופתוח, תוך שיקוף רצונות וצורכי הצדדים והצעת פתרונות יצירתיים.

    חיסכון בזמן ובכסף

    לרוב, הליך גישור בשולם אורך מספר מפגשים בודדים והוא בעל אחוזי הצלחה גבוהים במיוחד. בכך תוכלו לחסוך מעצמכם זמן רב בהתמשכות דיונים משפטיים, וכן לחסוך כסף רב על עורכי דין ותביעות הדדיות.

    מה זה גישור?

    גישור הוא כלי ליישוב סכסוכים באמצעותו מסדירים קונפליקט באמצעות צד שלישי המתווה דרך של הידברות, יצירת הסכמות וגיבוש פתרון לטווח ארוך.

    גישור מתרחש באווירה רגועה ונעימה המאפשרת לכם להיפרד מהקונפליקט מתוך ההבנה כי היחסים בינכם נמשכים בשל כל אחת מהסיבות הבאות:

    1. יש לכם משפחה משותפת
    2. ערוצי תקשורת פתוחים ביניכם חשובים מכל סיבה שהיא
    3. אתם רוצים להוריד מהעומס והמתיחות האישית שלכם כתוצאה מהקונפליקט.

    למה גישור בשוֹלֶם?

    בשוֹלֶם צוות מגשרים איכותיים ומנוסים בתחומים מקצועיים שונים המשלימים זה את זה בהתאם לצורך. אנו עורכים תהליכי גישור בהם הפוקוס הוא על תוצאה נכונה לכל הצדדים באופן יעיל ותכליתי.

    המאפיינים המיוחדים שלנו הוא דגש על ליווי אישי מתחילת התהליך ועד סופו והסדרת ההסכמות על פי החשוב לכם בהסדר גישור בהיר וחד משמעי.

    מתי לבחור בתהליך גישור?

    להליך גישור ישנם יתרונות רבים כאשר מדובר בענייני משפחה. במידה ואתם מוכנים לכך, הגעה להסכם על ידי גישור בו אתם המחליטים על המשך התנהלות המשפחה שלכם הינה עדיפה משמעותית על ניסיון לקבל פתרון מהערכאות המשפטיות. הליך הגישור הינו קצר, חסכוני, ענייני, ומתחשב בכל האינטרסים והרצונות שלכם ושל בני המשפחה.

    למי גישור מתאים?

    1. כשאתם רוצים לפתור בעיה, אבל יחד עם זאת אינכם רוצים או יכולים לסיים את מערכת היחסים ביניכם. אנשי עסקים שמעוניינים להמשיך לעבוד יחד, עובדים בחברה, שכנים, משפחה (ענייני צוואה לדוג') הם מקרים אידיאלים לגישור שכן מערכות היחסים במקרים אלו הם ארוכות טווח בד"כ וכדאי לשמרן או לנסות ולייצבן במידה והם רעועות.
    2. כשחשוב לכם החסיון – הליך הגישור הינו חסוי. ישנם מקרים רבים בהם כדאי לנסות ולפתור את הבעיה בצורה שקטה. בגידה, הטרדה מינית או אפילו סודות מסחריים שיש חשש שבמהלך משפט יחשפו, הם נושאים שבגינם כדאי להעדיף את ההליך הגישורי שבו לאורך כל ההליך קיים חסיון.
    3. כשהחוק אינו מספק מענה לצרכים – ישנם מקרים בהם החוק אינו מאפשר לאחד הצדדים או לשניהם לקבל את מבוקשם מעצם היותו לאקוני וכללי או שאינו עומד לצד זה או אחר. במצבים אלו כדאי לפנות לגישור על מנת לספק צרכים אלו בדרכים אלטרנטיביות ויצירתיות.
    4. כשאתם מעוניינים לחסוך בעלויות – תהליך גישור חסכוני הרבה יותר לשני הצדדים.
    5. כשאתם לא רוצים למשוך זמן רב בהליך משפטי – תהליך גישור קצר ביותר ומסתיים בד"כ תוך מספר פגישות גישור.

    מהם יתרונות הגישור לעומת התדיינות משפטית כאשר מדובר בענייני משפחה?

    1. גישור מפחית את העלות לכל צד בעשרות אלפי שקלים.
    2. הליך הגישור מפחית את הטראומה לילדים עקב הגירושין.
    3. האחריות בקבלת החלטות בהליך הגישור הינה שלכם כהורים.
    4. אורך תהליך הגישור קצר משמעותית מאורך משפט.
    5. הבנת המשמעויות של קיום המשפחה גם לאחר הפרידה.
    6. גישור מסייע לכם לצמצם את המשקעים ביניכם ואת המשקעים של ילדכם.
    7. פתרונות שאינם שיפוטיים אלא יצירתיים ומותאמים לכם.
    8. גישור מאפשר את מיקוד הסכסוך לפערים בינכם ללא העצמתו למקומות מיותרים או מוסכמים.
    9. הסיכוי לקיום הסכם הנוצר בהליך הגישור גבוה שכן הוא מושתת על ההסכמות שלכם.
    10. כל אחד מכם מקבל את הבמה בהליך הגישור להביע את רצונותיו ודעותיו בניגוד למשפט בו עורכי הדין טוענים בשמכם.

    הסכם גישור: תוצאה מוצלחת של הליך גישור

    התוצאה של תהליך גישור גירושין הינה יצירת הסכם גירושין המנוסח עפ"י הסכמות הצדדים תוך שילוב פתרונות משפטיים לעניינים שבמחלוקת.

    מטרת הגישור הינה להביא את הצדדים להסדר כולל הוגן ומוסכם המאפשר מענה על מירב הצרכים והאינטרסים של ההורים והילדים במשפחה.

    הסכם הגירושין מאושר ע"י בית המשפט לענייני משפחה ומקבל תוקף של פסק דין.

    מהם יתרונותיו של גישור בשניים?

    שילוב בין מגשרים: עורך דין ועורכת דין – גישור המשלב בין שני עורכי דין (גבר ואשה), מגשר ומגשרת, יוצר אווירה נכונה עבורכם כבני הזוג משני המינים ומאפשר הסתכלות רחבה על הסכסוך, הפרייה הדדית. הליף גישור המשלב בין שני עורכי דין תורם לתחושת הנייטרליות והאובייקטיביות בתהליך הגישור. שילוב זה מומלץ כאשר ישנו צורך ביצירתיות משפטית ו/או כאשר עיקר המחלוקת הינה בענייני כספים.

    שילוב בין מגשרים: עו"ד ומטפל/ת – הליך גישור המשלב בין עו"ד למטפל/ת (גבר ואשה) מסייע לך בהתמודדות עם הרגשות הנלווים לפרידה מחד ונותן מענה משפטי לסוגיות העולות במשפחה מאידך. הליך גישור המשלב בין עו"ד למטפל/ת מומלץ כאשר המטען הרגשי גדול ו/או כאשר ישנם פערים בסיסיים ביניכם כגון רצון להתגרש של צד אחד בלבד,כאשר לאחד מבני הזוג דימוי עצמי נמוך, כאשר אחד הצדדים הופתע מהרצון להתגרש.

    הליך גישור - שאלות ותשובות

    הליך גישור הוא וולנטרי ומתקיים אך ורק מתוך רצון הצדדים לפתור את המחלוקות ביניהם על מנת לדאוג לעתיד הילדים ולחלק בצורה הוגנת את הרכוש שנצבר במשפחה. הסיום הרצוי הוא כמובן לחתום על הסכם גישור, אולם כל צד המעוניין לסיים את תהליך הגישור יכול לעשות זאת באמצעות הודעה בכתב למגשרים ולצד השני.
    רוב רובם של התיקים בענייני משפחה מסתיימים באופן שהיה ידוע לצדדים מראש, בין אם הם נסגרים בפסק דין, בהסכם גישור שנחתם במהלך המשפט או בלא התערבות ערכאה משפטית (למשל גישור ). הצדדים בד"כ יודעים מה תהיה התוצאה הכלכלית בסופו של דבר פחות או יותר (למעט הכספים היוצאים מן המשפחה לעורכי הדין, אגרות והוצאות נוספות).
    הליך גישור נועד כדי למזער את ההרס להורים ולילדים בדרך של הידברות ומו"מ. מגשר אינו מחליט או מכריע בכל הנוגע לעתיד המשפחה אלא האחריות וקבלת ההחלטות הינן של בני הזוג. המגשרים מלווים את המשפחה צעד צעד בדרך להסכם גישור בעל תוקף משפטי העונה על האינטרסים, הצרכים והזכויות של כל אחד מבני הזוג.
    הליך גישור הוא חסוי ומורכב מפגישות גישור של בני הזוג יחד ולחוד עם המגשרים. אסור לצדדים להשתמש בשום מידע הנחשף בהליך הגישור במהלך דיונים משפטיים בפני ביהמ"ש באם יהיו. בפגישות גישור אישיות יכול כל אחד מהצדדים להעביר מידע למגשרים אשר אינו מעוניין לגלות לצד השני: "מסר בעל דין מידע למגשר תוך דרישה לשומרו בסוד, ישמור המגשר על סודיות המידע כלפי כל בעל דין אחר, אלא אם כן ויתר מוסר המידע על הסודיות".

    מתוך תקנות בתי המשפט (גישור), התשנ"ג – 1993:
    "מגשר לא ישתמש בכל מידע שנמסר לו במהלך הגישור, שלא יכול היה לקבלו בדרך אחרת במאמץ סביר, לכל מטרה זולת הגישור".
    בסעיף 79ג(ד) לחוק בתי המשפט (נוסח משולב) תשמ"ד 1984:
    "דברים שנמסרו במסגרת הליך גישור לא ישמשו ראיה בהליך משפטי אזרחי".
    ניתן לשלב בהליך גישור גם יועצים משפטיים/עורכי דין/מטפלים המלווים את כל אחד מבני הזוג. התמיכה בכל אחד מבני הזוג חשובה ביותר לצורך יציאה ממשבר הגירושין. מחקרים שפורסמו מקבילים את תחושת האובדן בתהליך הגירושין לקרובה לתחושה הנוצרת בזמן מוות של קרוב. לכן, כהתמודדות עם המצב המשפחה, החברים ויועצים אחרים מסייעים לבני הזוג ובכך לתהליך הגישור להסתיים בהצלחה.

    1. גישור כתהליך פירוק המטען הרגשי הכבד המלווה את הגירושין.

    2. להבין את מערכת היחסים בין רגש לבין כסף במשפחה.

    3. לבחור את הטקטיקה הנכונה לניהול המו"מ בהליך גישור.

    4. להקשיב לצד השני.

    5. לראות את התמונה בפרספקטיבה רחבה.

    6. לזכור כי במו"מ ולאחריו -אתם הורים לילדים משותפים.

    7. מיהם האנשים שמחזקים אותך? מי לא? (משפחה/חברים/עורכי דין/אנשי טיפול/מגשרים/ביהמ"ש).

    רוצים לדעת עוד? דברו איתנו...

    תפריט נגישות