דף הבית
מאמרי גישור
הליך גישור מוצלח

הליך גישור מוצלח

המקובל לחשוב על הליך גישור שהוא נועד רק למתגרשים עתידיים. ואכן, חלק לא מבוטל מאלו שמגיעים להליך גישור הם זוגות אש רוצים לסיים את דרכם המשותפת ורוצים לעשות את זה בצורה יפה ולכן הם בוחרים בהליך גישור גירושין על פני הליך משפטי.

אך לא רק זוגות מתגרשים הם הלקוחות של המגשרים, אלא כל שני צדדים המצויים בסכסוך ואלו יכולים להיות גם שותפים עסקיים, שכנים וכל אחד אחר. ההבדל בין הליך גישור להליך משפטי הוא פשוט – הליך גישור הוא הליך חיובי בו הכוונה היא להגיע להסכמות, והליך משפטי יכול להגיע לכדי "מלחמה" בין שני הצדדים, מלחמה בה עורכי הדין רק מלבים אותה. אם החלטתם ללכת להליך גישור הנה כמה טיפים שיסייעו לכם להשיג את מטרתכם.

בכל שאלה צרו איתנו קשר...

    קודם כל – כיבוד וכבוד

    הליך גישור הוא חיובי כפי שציינו, הליך בו לשני הצדדים יש כוונה להגיע להסכמות בצורה טובה ועם לחיצת יד. חשוב ששני הצדדים יכבדו זה את זה, הן בדיבור של אחד מן הצדדים והן בהקשבה. הכיבוד והכבוד ההדדי הם הבסיס להצלחת הליך הגישור, ושני הצדדים צריכים לעשות עם עצמם עבודת הכנה לפני שהם נכנסים לזה.

    להגיע עם דרישות ריאליות

    להגיע עם דרישות לא ריאליות מהצד השני זה הכי פשוט, אך סביר להניח שזה לא יוביל לשום מקום אלא רק ל"פיצוץ". חשוב לעשות את העבודה המקדימה ולעשות את כל השיקולים בכדי להגיע לגישור עם דרישות שהצד השני יכול לקבל בשביל להצליח.

    לתת בשביל לקבל

    כמו בכל תהליך של משא ומתן, גם כאן יש שני צדדים שכל אחד רוצה כמובן את הכול בשבילו אך הוא צריך להבין שבשביל לקבל משהו הוא יצטרך לתת משהו. חשוב מאוד בתהליך הגישור לראות איפה אפשר לוותר בכדי שהצד השני גם הוא יוכל לוותר וכך ניתן יהיה להגיע להסכמות בקלות יתרה.

    להיות יצירתיים

    אפשר וצריך להיות יצירתיים. יצירתיות מובילה לעיתים לפתרונות שלא חושבים עליהם קודם לכן, פתרונות אשר יכולים להוביל להסכמות. אסור לשלול מראש כלום וצריך לתת את המקום לכל רעיון באשר הוא, ועם קצת חשיבה מחוץ לקופסא ניתן להגיע ללא מעט פתרונות.

    לנסות להבין בלי לשפוט

    בשביל שהליך הגישור יצליח, חשוב לנסות להבין את הצד השני בלי לשפוט. זה מצריך הגעה ממקום אחר אל ההליך הזה, וזה מצריך עבודה עצמית משמעותית.

    למצוא את המשותף

    בהליך גישור חשוב כבר מההתחלה להעלות את הדברים עליהם מסכימים. זה יכול לתת מוטיבציה להמשיך ולמצוא פתרונות למה שלא מסכימים עליו וזה חשוב בשביל שההליך אכן יצליח. אם שני הצדדים מגיעים להליך גישור סביר להניח שהם מגיעים ממקום חיובי, מקום שמוכן לוותר על חלק מהדברים החשובים, ומציאת אותם דברים שכבר מההתחלה מסכימים עליהם כבר עושה את העבודה לקלה יותר.

    רוצים לדעת עוד? דברו איתנו...

    תפריט נגישות