דף הבית
גישור משפחתי
קבוצת פוסט-גירושין

קבוצת פוסט-גירושין

לאחר הגירושין, הורה גרוש מוצא עצמו מתמודד עם מציאות חדשה.

במציאות זו, יש אדם – בן או בת הזוג – שהיה פעם קרוב מאד, והיום הוא או היא במקום אחר.

בין אם הליך הגירושין היה נעים ומכבד ובין אם היה מכאיב ומורכב, הזוגיות הסתיימה, האינטימיות הזוגית התחלפה בריחוק, ולצידה שיתוף הפעולה ההורי צריך להמשיך ולשגשג, עד כמה שניתן, למען הילדים.

במציאות זו, הילדים גדלים ומתחנכים בשני בתים שונים, כאשר כל בית מתנהל אחרת ואין שליטה על המתרחש בבית "האחר". אז איך עושים את זה?

איך מייצרים שיתוף פעולה סביב האתגרים?

איך בונים משפחה יציבה ובעלת חוסן, במציאות החדשה הזו?

איך בונים תקשורת טובה עם ההורה האחר סביב נושאי ההורות?

איך נמנעים מלהישאב למריבות ולהתחשבנויות?

איך מתווכים את הפרידה לילדים? בחלוף השנים, השאלות לא מפסיקות, רק משנות צורה ועומק והתשובות משפיעות על זהותם של הילדים.

איך משלבים פרק ב'?

איך שומרים על הילדים מחוץ למחלוקות, במידה ויש?

ואיך צולחים את האתגרים האישיים – החברתיים, הכלכליים, התעסוקתיים?

 

יש כל כך הרבה על מה לדבר, כל כך הרבה מיומנויות לשכלל!

קבוצת "פוסט-גירושין" יוצאת לדרך 🙂

נשב יחד, נשים וגברים, גרושות וגרושים, נעלה סוגיות מחיי היומיום, נציע מודל להתמודדות עם מצבים שונים, נלמד מיומנויות שיסייעו לצלוח סיטואציות מורכבות, ונלמד זה מרעיונותיו של האחר.

את הקבוצה ינחו סלין וניר, מגשרים, המכירים מקרוב תהליכי פרידה ותהליכים שלאחר פרידה, ואשר ישתפו בכלים ובמיומנויות מעולם הגישור.

5 מפגשים קבוצתיים, בזום, שעתיים כל מפגש

ימי חמישי, אחת לשבועיים, בשעה 17:00, החל מ 16/3/2023

דברו איתנו אם רוצים להירשם או אם יש לכם שאלות.
בקרוב נעדכן על ערב מבוא שאנחנו עושים לקראת המפגשים…

 

דברו איתנו כאן:

    מתי מגיעים להדרכה הורית?

    ישנם הורים ה"מקדימים תרופה למכה" ופונים לקבל הדרכה עוד בטרם צצו קשיים ספציפיים כדי לרכוש כלים להתמודד עם בעיות עם הילדים לכשיצצו. ברוב המקרים הדרכת הורים היא פרי משבר זה או אחר: ילד שמפחד לישון לבד, שני אחים שמכים זה את זה, קשיי הסתגלות ממושכים לגן או לבית ספר וכו'.

    ואם לא מתאימה לכם קבוצה אלא מעדיפים הדרכת הורים אז...:

    הדרכת הורים היא פתרון מעולה למצוקות משפחתיות רבות, ובמקרים מסוימים, אף מונעת מלכתחילה היווצרות משברים וקשיים

    מי שחפצה נפשו לנהוג במכונית או קטנוע פונה למורה לנהיגה וניגש לטסט. מי שמעוניין להיות עורך דין לומד את המקצוע וחייב לעבור בחינות הסמכה, אך היכן לומד מי שרוצה לגדל ילדים, מלאכה מורכבת מאין כמותה?

    הדרכת הורים היא אחד התחומים המתפתחים ביותר בשנים האחרונות, שכן הורות הפכה ממשהו שמתבצע כמעט על אוטומט, על סמך תפישות עולם נוקשות יחסית, למשרה מלאה המחייבת השתכללות מתמדת. יותר ויותר חוקרים, מומחים ומוסדות פיתחו תיאוריות ושיטות להדרכת הורים, ולפעמים אף נדמה שמדי יום נולדת שיטת חינוך חדשה. בכל חנות ספרים תמצאו מדפים ארוכים המוקדשים לספרי הדרכה להורים, וכמקובל בימינו, חלק מהמומחים להדרכת הורים פנו גם לקריירות טלוויזיוניות.
    הדרכת הורים מוצלחת עשויה ברוב המקרים לספק פתרון פשוט גם לבעיות שנראות בלתי פתירות, ולמנוע הדרדרות במערכת היחסים שאלמלא הכוונה מוקדמת הייתה עלולה להוביל לפרידה.

    הורות היא משרה מלאה ויותר. אך, גם אם לפעמים נדמה שיש רק אבא ואמא וכבר אין יותר "שלומי" ו"קרן", בכל זאת ישנם בני אדם מאחורי התפקידים התובעניים של אבא ואמא, ולא מן הנמנע שגידול הילדים רק מציף אל פני השטח בעיות בין בני הזוג שלא בהכרח קשורות לילדים. במקרה כזה הדרכת הורים היא גם גישור זוגי שמשדרג את מערכת היחסים ביניהם ותורם לאושר המיוחל של כל בני המשפחה.

    בנוסף, ומאחר שבקרב זוגות רבים ישנם הבדלים בין עולם האמונות של האמא לזה של האבא, הרי שגידול ילדים הוא חממה למריבות בין ההורים והדרכת הורים גם במקרה זה מהווה סוג של גישור משפחתי. גישור שכזה, במידה ונעשה כראוי, מצליח במקרים רבים למנוע פירוק משפחות, לפתור קונפליקטים סבוכים ולהחזיר אל חיק המשפחה ואל הבית את השקט, השלווה והאושר.

    במה עוסקים בהדרכה הורית?

    בהדרכת הורים מוצלחת מלמדים את ההורים את חשיבות התקשורת עם הילדים. התקשורת מול ילדים צריכה להיעשות מתוך כבוד הדדי והבנה שגם הילד הוא אדם לכל דבר עם צרכים והעדפות ורצונות. עם זאת, חשוב להציב לילדים גבולות. אחד האתגרים שמתמודדים עמם הורים רבים הוא במתח בין הרצון לאפשר לילדים חופש שיאפשר להם לחקור ולהתפתח לבין הצורך להציב גבולות. גבולות מאוזנים מאפשרים לילד להתפתח ולצמוח, אך מסייעים למנוע תופעות כגון התפרצויות זעם, תסכול רב וכדומה. בהדרכת הורים מסייעים ביצירת הרמוניה משפחתית ואבני יסוד נוספים למשפחה מאושרת.

    הדרכת הורים יכולה להיות ממוקדת בנושא אחד כדוגמת "אפשר לא לקנות לילד כל דבר שהוא רוצה ועדיין להיות אמא טובה", או להיות רחבה יותר ולעסוק בנושאים כללים כגון גבולות, ניהול רגשות או "גיל ההתבגרות" שהוא שם קוד לכמה וכמה שנים סוערות במיוחד, שבהחלט מצדיקות פנייה להדרכת הורים. (קישור להורים ומתבגרים).

    רוצים לדעת עוד? דברו איתנו...

    תפריט נגישות