דף הבית
מאמרי גישור
הסכם מזונות

הסכם מזונות

הסכם מזונות

גירושים הם אף פעם לא משהו נעים, אולם זוגות טובים בעצם לא מתגרשים. כלומר, גירושים הם דבר חיובי שיכול דווקא להוסיף למערכת היחסים בין ההורים ולסייע למשפחה לגדול. אבל גם אם זה דבר טוב זה אף פעם לא קל. אחת הסיבות לכך היא הריבים שעוברים מעל הראש של הילדים ומשאירים צלקות נפשיות, ובמיוחד אם ההורים מוציאים את הריבים ביניהם על הילדים. זה דבר רע מאד, רצוי להימנע ממנו – אבל קל להגיד. סיבה משמעותית שבגללה אמהות רבות כועסות על האבות היא איחור / עיכוב / סירוב לשלם מזונות.

מזונות הם תשלום חודשי קבוע על פי נפח המשכורת, שמשלם האב לאם על מנת להשתתף בצורה שוויונית בגידול הילדים שבדרך כלל נשארים עם האמא. ישנם מספר סוגי מזונות:

  • מזונות ילדים על פי החוק (1959): הדין האישי קובע שהאב צריך לשלם עבור כל אחד מילדיו לאם על מנת לגדלם
  • מזונות אישה – על מנת לשמר את רמת החיים שלה כפי שהיה כשהיו נשואים
    שני הסוגים הללו קובעים שיש מזונות הכרחיים (אוכל, בגדים, חינוך) ויש מזונות צרכים מדין צדקה (חוגים, חופשות, בילויים).

מה עושים כשלא מסכימים?

על מנת לאפשר לילדים לעבור את התהליך בצורה שקטה והמשכית, ללא טראומות, כדאי מאד לעשות הסכם מזונות. ההסכם מאפשר לתשלומים לעבור חלק ובצורה מוסכמת, ושני ההורים רגועים ולא צריכים לריב על כל דבר – עניין שמקשה מאד על הילדים. עד גיל 6 האב חייב את שני סוגי המזונות לאם. מעבר לגיל 6 עד גיל 15 האב חייב רק את הסוג הראשון, והדבר השני הוא בדרך כלל נושא לריב. לכן הסכם מזונות יכול לסייע בעניין הזה, ולתת שקט נפשי לשני ההורים. מי שמשלם מזונות הוא האב מכיוון שאין לו משמורת על הילדים ולכן בגלל שמדובר גם בעגמת נפש לאב, שלא רואה את ילדיו ומרגיש רחוק מהם, חשוב לעשות הסכם מזונות על מנת שהוא ירגיש שהוא נותן להם מספיק ולא צריך לריב עם האם שגם ככה קשה לה. הזכויות של שני הצדדים נשמרות ולעיתים יכול גם לסתור את החוק בהנחה וההורים הסכימו שניהם. זה גם טוב על מנת לשמור את שלמות המשפחה, שכן גם אם ההורים לא ביחד – המשפחה הזו ביחד לנצח.

הסכם מזונות הוא הסכם שעושים עם עורך דין ומאשררים אצל נוטריון. אחת הסיבות שיש אישור נוטריון היא שלפעמים הילדים גדלים, מגיעים לגיל 15 ורוצים לתבוע מזונות מאחד ההורים. זה חשוב מאד מכיוון שההסכם ללא אישור נוטריון קובע שההורים בעצם לא חתמו עליו בתום לב, ולכן יש עילה של הילדים, במקרים מסוימים לתבוע. כדי למנוע זאת חשוב לערב את הילדים כמה שיותר בתהליך, להסביר להם שהם יקבלו הכול כפי שהיו רגילים ושהפרידה אינה קשורה לכך שההורים לא אוהבים אותם יותר, אלא רק זה את זו.

רוצים לדעת עוד? דברו איתנו...

תפריט נגישות