דף הבית
הסכם גירושין

הסכם גירושין

המשפחה לא מתפרקת היא משנה צורה

חדר גישור בבית שולם

מעל 15 שנה אנחנו מסייעים לזוגות לבנות הסכמי גירושין המדויקים למשפחה, באמצעות תהליכי גישור.

צוות המגשרים שלנו מורכב מאנשי מקצוע מנוסים המגיעים מעולמות המשפט, הטיפול והכלכלה.

תהליכי הגישור אצלנו יעזרו לכם לעבור את המשבר הכרוך בתהליך עם מינימום פגיעה ביחסים המשפחתיים.

איך אנחנו עושים גישור בבית שולם ? 

  1. מקשיבים למה שחשוב לכם – למה שחשוב, לצרכים, לרצונות, לתקוות, לחששות ולפחדים. כן. של שני הצדדים.
  2. ממקדים במה שיקדם את ההסדרה – על מה חשוב לבנות הסכמות, מה הצרכים הייחודיים של כל אחד מבני המשפחה, ובאיזה סדר כדי לדון בנושאים.
  3. חושבים אתכם יצירתית מתוך ניסיון של אלפי משפחות שעברו איתנו את התהליך – יש לנו מלא מלא ניסיון שנצבר מאלפי זוגות שהיו בחדרי הגישור של שולם. לא ראינו הכל כי כל משפחה היא חדשה אבל עשינו המון המון הסדרים ויש המון רעיונות שיכולים לעזור לכם "לא להמציא את הגלגל", אבל אם צריך להמציא – אז נמצא.
  4. מקפידים על סודיות ודיסקרטיות – אנחנו יודעים שהתהליכים האלה הם אינטימיים ומחוייבים לרמה הגבוהה ביותר של שמירה על פרטיותכם.
  5. מסתכלים אתכם קדימה – אחד ההבדלים בין גישור לבין טיפול (למרות שכמעט בכל גישור אצלנו יושב איש טיפול) הוא שהפוקוס שלנו פונה לבניית ההסכם ולא לסיבות בגינן הגעתם אלינו לחדר. שם גם מונחים הפתרונות לאתגרים העומדים בפניכם.
  6. מסייעים לכם בתקשורת – זוגות שמגיעים אלינו כמעט תמיד מתקשים לנהל תקשורת באופן ענייני כי יש המון היסטוריה, רגישויות, הסתרות, יחסי כוחות ועוד מלא גורמים רגשיים שלפעמים מקשים על קבלת החלטות באופן ענייני. אנחנו מיומנים בזה וגם חיצוניים לכל מה שהיה ביניכם ולכן יכולים להתערב במקומות שצריך כדי לפתח דיון מקדם פתרונות והסכמות.
  7. הילדים שלכם נוכחים לנגד עינינו – חלק מאיתנו חוו גירושין (בעצמם או כילדים). הילדים בטח לא אשמים במצב אליו הגעתם. לכם יש אחריות מלאה כלפיהם – לא 50-50 אלא כל אחד 100%.
  8. אנחנו באים עם הלב – המקצוע הזה הוא שליחות מבחינתנו. בחרנו במקצוע הזה מתוך הכאבים שאנחנו עברנו במהלך החיים ואנחנו רואים מדי יום איך לדרך בה משפחות מנהלות את תהליכי קבלת ההחלטות לגבי עתידן היא פשוט קריטית לגבי איך העתיד יראה.

הם נכנסים אלינו לחדר ומתיישבים.
אנחנו 
נותנים להם לשבת איפה שהם בוחרים.

הם בוחרים לשבת יחד על הספה או שכל אחד מתיישב במקום משלו.
אנחנו תמיד מרגישים את הכאב (לא משנה מי יזם את הפנייה לגישור).

הם מחכים שאנחנו נגיד משהו.
אנחנו מציגים את עצמנו ואת הרקע המקצועי שלנו ואז קצת שואלים והרבה מקשיבים.

הם תמיד מספרים סיפור ייחודי, של משפחה, של אמון (שנסדק ולפעמים נשבר) ושל המון רגשות מעורבים.
אנחנו תמיד יושבים עם כל אחד מהם בנפרד, כדי לשמוע גם דברים שקשה לומר אותם בנוכחות האחר (שנשארים בינינו אלא מרשים לנו לשתף).

איך גורמים לכך שהסכם הגירושין ייבנה באופן יעיל והוגן?

  1. מפרידים בין הזוגיות להורות כי גם אם יש קשיים בלתי פתירים בחלקים הזוגיים, ההורות חייבת לעבוד. תמיד.
  2. יוצרים שקיפות עד כמה שניתן בנוגע לכל מידע משמעותי שיכול לעזור להגיע לפתרונות הוגנים ומאוזנים.
  3. מתמקדים בעתיד כי את העבר לא ניתן לשנות וגם הבנת הסיבות למה שקורה כרגע לא בהכרח רלוונטית להסכמות החדשות.
  4. מעודדים גמישות ויצירתיות כי זה מה שמאפשר המשך דרך עם פחות חיכוכים ומכשולים.
  5. בונים הסכמות בכל מה שקשור לילדים, לענייני הכספים, ליחסים העתידיים, לפעמים גם דברים שנוגעים למשפחה המורחבת.
  6. מחזיקים את האופטימיות שזה אפשרי כי ראינו כבר כל כך הרבה משפחות שחשבו ש"אין פרטנר" ובסוף חתמו על הסדר גישור. אנחנו פשוט לא מעורבים רגשית וזה מאפשר לנו לעזור להתמקד בבניית ההסכמות.
  7. מציעים אפשרויות לפתרונות כי הניסיון שלנו מבוסס על 15 שנה של דיוק הדברים שעובדים למשפחות (וגם למדנו ממה שלא עבד).

בואו נדבר או נקבע פגישת הכרות :)

    למי מתאים הליך גישור?

    גישור זוגי מתאים לזוגות שחווים משבר בזוגיות, זוגות לפני הליך של גירושין או במהלכו, וגם לזוגות גרושים הזקוקים לעדכון ההסכם:

    משבר בזוגיות: זוגות הנמצאים בטיפול זוגי ורוצים להסדיר מצב של גירושין. היתרון בהסדרה בשלב זה הוא שלרוב הזוג מצוי בשלב אמון גבוה יחסית שיביא לנכונות להסכם הוגן יותר. זה מתאים גם למצב בו רק צד אחד רוצה להתגרש והצד השני עדיין לא יודע או לא בשל, והם מבקשים להסדיר עניינים באופן זמני, עד להבשלת התנאים להסכם סופי.

    זוגות לפני גירושין: זוגות לפני גירושין שטרם התחילו את הליך הגירושין, יבחנו יחד את נושאי הפרידה לעומק באופן שקול ונינוח בסיוע מגשרים מומחים, שיסייעו להם להגיע להבנות ולהסכמות באשר לכל אחד מרכיבי ההסכם.

    זוגות שנמצאים בהליך גירושין: תהליך הגישור עוצר את ההסלמה במערכת היחסים. מעורבות המגשרים מאפשרת לצדדים להתקדם ביתר קלות גם בנושאים הנוגעים להסכם הגירושין כמו: חלוקת רכוש, מזונות, קביעת תוכנית הורות וכו'.

    זוגות גרושים: לעיתים לאחר הגירושין מתעורר צורך בשינוי הסכם המזונות הקיים (הגדלת מזונות או הפחתת מזונות). התקשורת שנוצרת בהליך הגישור מאפשרת דו-שיח הוגן ומציאת דרכים לשינוי ההסכם בהתאם לצורך או לקושי שהתעורר אצל אחד ההורים.

    האם מדובר בתהליך ארוך?

    תהליך גישור בגירושין יכול להמשך על פני מספר פגישות, אך הוא יכול להסתכם בפגישה אחת בלבד. הדבר תלוי במוכנות ובבשלות שלכם לתהליך, ברמת ההסכמה שקיימת ביניכם וכמובן ברמת המורכבות של המקרה. אנו ב'שוֹלֶם' עושים את מיטב יכולתנו לסייע לכם בהליך מהיר, נינוח ואפקטיבי לכל הצדדים.

    מה קורה אם אינני מרוצה מהתהליך?

    ​גישור הוא הליך וולונטרי – רצוני, וההסכמות אליהם מגיעים בהליך הגישור הן לחלוטין בידיים שלך. במידה והכיוון אליו הולך הגישור אינו לרוחך, ישנה תמיד האפשרות להפסיקו. כל הסכם גירושין (או הסכם אחר) שיחתם בסוף התהליך – יהיה לשביעות רצונך ולהסכמתך המלאה.

    האם התהליך מתאים גם במקרים מורכבים?

    ​כן. הליך הגישור יכול להתאים למגוון רחב מאוד של מקרים. קיימים  מודלים שונים מתוכם תוכלו לבחור את המתאימים לכם ביותר. כמו כן, קיימים פרופילים שונים של מגשרים בהתאם למה שמתאים לכם. יש כאלו שיחפשו את המגשר שמגיע מאסכולה טיפולית – מנחי הורים, פסיכולוגים וכדומה, ויש כאלו שיעדיפו מגשר מאסכולה משפטית כלכלית- עורך דין, רואה חשבון וכדומה.  הצוות ב'שוֹלֶם' הינו מיומן ומקצועי וערוך גם למקרים המורכבים ביותר.

    האם יש להסכם הגירושין תוקף משפטי?

    ​הסכם גירושין שנערך באמצעות גישור, מקבל בסיומו תוקף משפטי והוא חוקי ומחייב כמו כל הסכם אחר שנחתם בבית משפט. הסכמי מזונות שנחתמו בהליך גישורי יוצאים לפועל בהצלחה רבה ובאחוזים גבוהים בהרבה מאלו הנחתמים בבית המשפט, וזאת בשל העובדה שהסכם בהליך גישורי נחתם לטובת כל הצדדים ובהסכמתם המלאה.

    מה אנחנו צריכים לוודא שאנחנו מקבלים מהמגשר/ים?

    תוודאו שאתם –

    • מקבלים  כלים ליצירת סדר בתהליך והפחתת חוסר הודאות העצום
    • זוכים לליווי מהרגע הראשון ועד לאישור ההסכם
    • מלווים על ידי צוות בעל ניסיון רב בתהליכי גישור בגירושין
    • חשים שמקשיבים לכם ואמפטיים לסיפור שלכם
    • מקבלים פתרונות יצירתיים למצבים מורכבים

    מה כולל הסכם גירושין?

    מטרתו של הסכם גירושין הינו להסדיר את מכלול ענייני הגירושין ביניכם בכל אחד מהתחומים:

    1. הסדרת הגט בבית הדין הרבני.
    2. קביעת ענייני המשמורת – לרבות: אפוטרופסות, כיצד הסכם הגירושין משמר את טובת הילדים, דרכים לקבלת החלטות הנוגעות לילדים כגון עיצוב הערכים, חינוך, לימודים ובריאות. ישנם סוגים שונים של משמורת והם מותאמים באופן פרטני לכל משפחה.
    3. תוכנית הורות הכוללת הסדרי ראיה וביקורים – בימי שגרה ובזמן חופשות וחגים.
    4. מזונות ילדים – קביעת מנגנון התשלום של המזונות על בסיס צרכי הילדים ויכולתם הכלכלית של בני הזוג.
    5. איזון רכושי בין בני הזוג לרבות: חלוקת נכסים וכספים, זכויות סוציאליות, דירת המגורים, רכבים וכד'

    מהי האווירה בה נערך הסכם גירושין ב'שוֹלֶם'?

    ב'שוֹלֶם' הסכם גירושין נערך בדרך נעימה ובאווירה רגועה ככל הניתן באמצעות הליך גישור, ומאפשר לכם לסיים את הסכסוך מחוץ לבתי המשפט. ניסיוננו, וכן מחקרים מראים, שהורים מכבדים יותר הסכם גירושין שנערך בגישור שכן, הסכם גירושין כזה מבוסס על הסכמותיהם. אווירת גישור הינה אווירה של הידברות, מיקוד בפתרון בעיות ושיתוף פעולה בפתרון המחלוקות (גם אם מדובר בפרידה), לעומת אווירה בבית המשפט או בבית הדין שהינה אווירת יריבות ועימות בין הצדדים.

    למי האחריות לסיום הסכסוך וליצירת הסכם גירושין?

    השאלה למי האחריות לסיום הסכסוך ולבניית הסכם גירושין, נתונה בידי כל אחד מהצדדים. צדדים אשר אינם מאמינים כי בידיהם היכולת להגיע להסכמות (הסכם גירושין) והבנות הנוגעות לעתיד משפחתם, יפנו בד"כ לבית המשפט או לבית הדין הרבני בכדי ששופט חיצוני יכריע בעתידם ובעתיד המשפחה כולה. לעומתם, צדדים אשר מבינים כי האחריות על המשך התנהלות המשפחה היא בידם, עושים כל שביכולתם לפתור את הסכסוך באופן המתאים ביותר לצרכיהם ולצרכי הילדים.

    מי מנסח הסכם גירושין בצורה משפטית?

    ​הסכם גירושין מנוסח באמצעות עורכי דין מתחום המעמד האישי. ישנה חשיבות רבה לבחירת עורך דין גירושין. בשנים האחרונות, ישנו מעבר ושינוי בדימויו של עורך הדין. ניתן לחלק את עורכי הדין בתחום באופן גס לשני סוגים עיקריים:

    עורכי דין הדוגלים בפתרון של שופט לבעיות הצדדים – בד"כ מטפלים בסכסוך בין בני הזוג באמצעות הגשת תביעה לביהמ"ש או לבית הדין הרבני ותוך שימוש במניפולציות משפטיות כגון יצירת לחץ כלכלי, עיקולים, בקשות מדומות לשלום בית וכיוצ"ב, מביאים את בני הזוג למערכה משפטית ארוכה תוך גביית שכר טרחה של עשרות אלפי דולרים. החתימה על הסכם גירושין (או פסק הדין של ביהמ"ש) תהיה לאחר התשה כלכלית ורגשית ובד"כ רק לאחר מספר שנים הרוויות בהתדיינויות משפטיות.

    עורכי דין המאמינים באחריות הצדדים לסיום הסכסוך – מחפשים את הדרך המהירה לסיום הסכסוך ולחתימה על הסכם גירושין מתוך ההבנה כי מדובר בדיני נפשותיהם של הילדים וההורים. עורכי הדין מבינים את האינטרסים והצרכים של כל אחד מבני הזוג תוך התייחסות למטענים הרגשיים הקשים של בני המשפחה הנובעים מהגירושין ויוצרים הסכם גירושין הוגן.

    ב'שוֹלֶם' מנסחים את הסכם הגירושין עורכי דין שהם גם מגשרים המאמינים בגישה השנייה של יצירת הסכם הוגן המשקף את האינטרסים והצרכים של הצדדים ובעיקר – שם לנגד עיניו את טובת הילדים.

    כמובן שחובה על הסכם גירושין להיות ברור לחלוטין לשני הצדדים על מנת להמנע מבעיות פרשנות בשלב מאוחר יותר לאחר חתימתו ואישורו. לכן, אנו מקפידים להעלות את כל השנוי במחלוקת בין ההורים ולתת לו ביטוי ופתרון מעשי בהסכם הגירושין.

    כיצד מאשרים הסכם גירושין?

    ​עפ"י חוק יחסי ממון בין בני זוג, לאחר שהצדדים חותמים על הסכם גירושין, אנו מגישים אותו לאישור בפני ביהמ"ש לענייני משפחה ובדיון, אליו עורכי הדין מטעמנו  מצטרפים לבני הזוג, ההסכם מקבל תוקף של פסק דין.

    רוצים לדעת עוד? דברו איתנו...

    תפריט נגישות