דף הבית
מאמרי גישור
יצירת משמורת משותפת

יצירת משמורת משותפת

קביעת משמורת משותפת

שלב של גישור גירושין הוא משמעותי ומכריע, עבור כל אחד מבני הזוג. ובמקרים שיש גם ילדים בתמונה הרי המהלך נעשה מורכב וסבוך יותר. בכל מקרה בו אין אפשרות להשכין שלום בית בין בני הזוג, ואין מנוס מפני פרידה, יש לבחון את הצעדים הבאים שינקטו.

במקרים רבים יוכל גישור לסייע ולהועיל, ואולי אף למנוע פניה לבית משפט. גישור יסייע למצוא את עמק השווה בין בני הזוג מתוך נכונות והבנה הדדית. במקרה בו יש לבני הזוג ילד או ילדים משותפים, הרי יהיה צורך למצוא את הנוסחה המושלמת לצורך גידול הילדים. כאשר המטרה שעומדת מול העיניים היא, להפחית ככל האפשר את הנזק, ואת השפעת הליך הגירושין, על נפשם הרכה של הילדים.

משמורת קבועה לעומת משמורת משותפת

בכל מקרה של פרידה של בני הזוג תוצג דילמת גידול הילד במלוא עוזה. הילד שעד כה גדל בבית האחד שהיה בו אבא וגם אימא, עומד כעת למצוא את עצמו מול שוקת שבורה. למי הוא שייך מעתה? מי אחראי על גידולו? במרבית המקרים ייקבע בבית המשפט על משמורת קבועה בה אחד מההורים, במרבית המקרים האימא, היא זו שתהיה אחראית על גידולו ביום יום, ואילו האב יוכל ליהנות מהסדרי ראייה על פי הזמנים שייקבעו. אך אפשרות נוספת קיימת והיא משמורת משותפת. כאן מדובר על גידול משותף של הילד על ידי שני ההורים בשווה.

כיצד מתנהלת משמורת משותפת?

משמורת משותפת זו חלוקה שווה של גידול הילד בין ההורים. על פניו זה נשמע כמו פתרון מוצלח להמשך גידול משותף למרות הגירושין. אך למעשה בתי המשפט בישראל לא ששים לקביעת משמורת משותפת, וזאת בגין העבודה שקשה מאוד ליישם את האידיאל הזה בחיי המעשה. כל הורה יודע, כי בשביל לגדל ילד יחד עם בן זוג, חובה להגיע להבנה בכל התחומים הנוגעים לגידולו. כי רק קו אחיד ודעה משותפת בכל מה שקשור אליו – יאפשר חינוך נכון. קשה לומר שלבני זוג לאחר גירושין יש די נכונות בשביל לגדל ילד במשותף… כיצד מתייחסים למקרה של הפרת משמעת בכתה? מה עושים במקרה שהוא לא מכין שיעורי בית? כיצד להתייחס להתנהגות חריגה שלו? וכדומה.

מה הכי טוב לילד?

אמנם משמורת משותפת מאפשרת לילד לגדול סמוך לשני הורים למרות גירושין. אך למעשה נוצר מצב בו הילד חי בחוסר יציבות. ילד כמו אדם צריך בית אחד אחד שיקנה לו חמימות ויציבות. שני בתים מעמידים את הילד בעמדה של בלבול וחוסר יציבות. ילד כזה עלול לסבול מחוסר ביטחון ואי רוגע. לכן בעת החלטה לגבי המשמורת של הילד חובה לבדוק את כל הצדדים ולשקול את האפשרויות העומדות בפניכם. ולהחליט האם לפי מערכת היחסים שיש בין בני הזוג ובהתאם לנתונים השונים אפשר להחליט על משמורת משותפת, או שהילד יגדל במשמורת קבועה אצל אחד ההורים.

רוצים לדעת עוד? דברו איתנו...

תפריט נגישות