דף הבית
מאמרי גישור
מדריך לגירושין עם ילדים

מדריך לגירושין עם ילדים

מדריך לגירושין עם ילדים

כאשר בני זוג מגיעים להחלטה לפרק את החבילה, יש לקחת בחשבון שיש יותר משני צדדים בסיפור, כלומר כל עוד גם יש ילדים. ילדים הם לא רק חלק מהמשוואה, אלא הם חלק עיקרי ורב חשיבות במשוואה שנקראת "משפחה". על כן כאשר מחליטים לפרק את החבילה, יש להבין שגם הילדים עומדים לעבור טלטלה, יש להבין שהבסיס האיתן לו הילדים רגילים עומד להיסדק, ועל כן אם מבקשים שהם ינחתו על קרקע בטוחה, יש להיערך לכך מראש- עוד בטרם יוצאים למערכה, עוד בטרם כל צד עומד להילחם על שלו. עברו על מדריך לגירושין עם ילדים וצאו יותר מחוזקים.

משפחה מתפקדת

נכון שסיטואציה של גירושין אינה נעימה והיא תופסת את בני הזוג כאשר הם כבר בקושי סובלים את הצד השני, אך יחד עם כל הקושי והכאב, יש לזכור שאם חולקים ילדים משותפים, הרי שיש לשים את הכעס בצד, ויש לחזור להתנהל כמו משפחה מתפקדת. למה הכוונה? על שני בני הזוג להתיישב לשיחה נעימה עם הילדים. בשיחה זו יש לשמור על טון רגוע ועל תחושה משפחתית מחבקת. יש להסביר לילדים את המצב (כמובן לפי רמת ההבנה שלהם), לתת סוג של הסבר לפרידה (שכמובן אינה קשורה לילדים), ואף יש להסביר באופן כללי וכמה שיותר חיובי כיצד עומדים החיים להשתנות.

בלבול ופחד

מבוגרים נוטים לחשוב שילדים אינם שמים לב, מתרגלים לכול, ובאופן כללי סומכים עליכם ההורים שתדאגו להם. עם זאת, כאשר מתעורר שינוי מהותי כגון גירושין, ילדים לא רק עצובים, אלא גם מבולבלים ואף מפוחדים בפני השינוי שעומד בפתח ביתם. הם עלולים לחשוב דברים לא נכונים על התדירות בה יראו מעתה את שני ההורים, על מקום המגורים וכדומה. על כן יש לשתף את הילדים במגוון השינויים שעומדים להתרחש, תוך כדי מתן דגש שיעשה כל מאמץ לשמור על הדברים כפי שהם.

גירושין עם ילדים זה לא סוף העולם: ריכוך המציאות

ילדים הם יצורים מאוד חכמים ואף מאוד אינטואיטיביים. על כן אין "לסבן" אותם עם שקרים, אלא החוכמה היא לתאר להם את המציאות בקווים כמה שיותר אמתיים אך פשוטים. כלומר אין להסתיר מהם שבהתחלה עומד להיות קשה, ואין להסתיר את השינוי שהבית עומד לעבור, אך יחד עם זאת יש להדגיש שהשינוי אינו יהיה קריטי וגם אותו אתם תעבור ביחד כמשפחה.

תחושת אשמה

חשוב ביותר לציין בפי הילדים שאין להם שום קשר להחלטה שלכם ההורים להתגרש. חשוב שילד יבין שהוא אינו קטליזטור, אלא ההיפך, הדבר שמצליח לחבר בין ההורים. ילדים שחשים אשמה עשויים להסתגר, להתחיל להתנהג יותר יפה (או רע) ובאופן כללי לשנות את ההתנהגות הטבעית שלהם על מנת לנסות להשפיע על החלטת ההורים להתגרש. שינוי התנהגות שכזה אינו בריא, ואם לא מטפלים בו בזמן הוא עשוי להוביל לבעיות רגשיות בגילים יותר מבוגרים. על כן אם מבקשים בטובת הילדים, על ההורים להתנהג כמבוגרים, כלומר לעבור גישור גירושין שעוזר להגיע להסכמים, ולכל אורך הדרך לזכור את טובת הילדים.

רוצים לדעת עוד? דברו איתנו...

תפריט נגישות