דף הבית
הליך גישור
מפת הדרכים לפתרון מוסכם

מפת הדרכים לפתרון מוסכם

במסגרת מאות תהליכי גישור שהבשילו לכדי הסכם בבית 'שוֹלֶם' וקיבלו תוקף של פסק דין גיבשנו שיטת עבודה ייחודית.
השיטה מושתתת על תהליך מובנה ויחד עם זאת מותאם אישית לצרכי המשפחה שלכם.
במרבית המקרים אנו עובדים בצוות של שני מגשרים שנבחרים בקפידה על פי השיחה המקדמית אתכם.

שילוב המגשרים מגביר את  הנייטרליות ונותן נקודות מבט שונות מתחומים מקצועיים שונים (עורכי דין, פסיכולוגים, עו"ס, כלכלנים ומנחי הורים). לכל המגשרים ב'שוֹלֶם' יש ניסיון רב וידע מקצועי רלוונטי.

שלב מקדמי: גיבוש הסכמה לגישור

שיחה מקדמית ללא עלות עם מייסד 'שוֹלֶם', ניר בן-נון, מגשר ועורך דין לדיני משפחה (רצוי שיחת ועידה לצורך שמירה על תחושת נייטרליות) על מנת לבדוק את האפשרות להסכים על כניסה לתהליך הגישור והתאמת המגשר/ים המדויקים לכם.

שלב א': מקשיבים לכם

פגישת הכרות באווירה נינוחה במהלכה תינתן הזדמנות לכל אחד מכם לספר את נקודת המבט שלו/ה על המצב. במסגרת הפגישה נקשיב למטרות ולמוטיבציות שלכם לגבי התתהליך. כבר בפגישה הראשונה אנחנו נפגשים יחד ולחוד, על מנת לאפשר שיחה פתוחה בסביבה בטוחה. אחד מיתרונות המרכזיים של תתהליך הגישור הוא האפשרות שהמגשרים ייפגשו עם כל אחד מכם בנפרד, ובמידה וישנם דברים אשר קשה לומר אותם בנוכחות בן/בת הזוג, המגשרים ישמרו על סודיות המידע.

שלב ב': כניסה לתהליך הגישור

הסבר על תהליך הגישור ועל תפקידנו בתהליך, הצפת ציפיותיכם וחששותיכם מתהליך הגישור וחתימה על הסכם כניסה לגישור. בחתימה על ההסכם אתם מתחייבים לשתף פעולה למציאת פתרון מוסכם ולהמנעות מנקיטת פעולה חד צדדית; אקט ראשוני לבניית אמון בהגעה להסדר.

שלב ג': זיהוי וארגון מחדש של נושאים מרכזיים

זיהוי אזורי ההסכמה והמחלוקת ביניכם, ארגון הנושאים בהתאם לשיקולים תהליכיים של המגשר/ים (בניית אג'נדה) ותיחום ומסגור הנושאים הרלוונטים שיש ללבן במסגרת הליך הגישור.

שלב ד': בניית הבנה משותפת

בניית בסיס להבנה משותפת. הבנה מה חשוב עבור כל אחד מכם ועבור ילדיכם, זיהוי אינטרסים וצרכים ויצירת פלטפורמה נוחה להבנה הדדית ולשיתוף פעולה ביניכם בהווה ובעתיד.

שלב ה': יצירת אופציות

מעבר על הנושאים השונים (לדוגמא בגישור לגירושין: תכנית הורות, מימון צרכי הילדים, חינוך, חלוקת רכוש וכד'). במסגרת תהליך של סיעור מוחות בהכוונתנו, נמפה, נארגן ונלבן את כלל האופציות האפשריות עבור כל אחד מהנושאים. נפתח אופציות שיהיו בעלות ערך מוסף, כלומר – שישרתו את האינטרסים האישיים והמשותפים שלכם ושל ילדיכם, ו"יגדילו את העוגה".

שלב ו': קבלת החלטות

הערכת האופציות שעלו ובחירה מתוכן באופציה היעילה, יציבה, אפקטיבית, המקובלת והמוסכמת עליכם. הערכת האופציות נעשית בסיוענו המקצועי ועל בסיס האינטרסים שלכם, והמציאות שאתם ניצבים בפניה.

שלב ז': גיבוש הסכם

העלאת הנושאים בכתב על בסיס ההסכמות שהועלו בהליך הגישור. בשלב זה נכין טיוטת הסכם המשקפת את רצונותיכם.

שלב ח': אישור ההסכם כפסק דין

את ההסכם נאשר בבית משפט לענייני משפחה, על מנת שיקבל תוקף של פסק דין. המגשר/ים חתומ/ים בחתימת קיום (הצהרה על קיום וכיבוד כללי האתיקה במהלך הגישור) ומלווים אתכם לבית המשפט במסגרת אישור ההסכם.

רוצים לדעת עוד? דברו איתנו...

תפריט נגישות