דף הבית
גישור עסקי
שותפות עסקית

שותפות עסקית

שותפות עסקית תקום או תיפול על טיב ההסכמות שבבסיס הסכם שותפים

שותפות נולדת במקום בו אינטרסים נפגשים, ונבחנת במקום בו אינטרסים מתנגשים.

האם לקחת עוד הלוואה או לעצור כל עוד הבור אינו גדול מדי? האם למכור אחוזים, ציוד או את העסק עצמו ? האם לשווק למגזר מסויים, בעלות מסויימת? האם להרחיב או  לצמצם  שירות מוצע? האם הסלוגן המוצע תואם באמת את רוח החברה? אלו דוגמאות ספורות לקונפליקטים שכיחים בשגרה של שותפות עסקית.

לעיתים יש לצדדים לשותפות דעות מנוגדות לחלוטין בסוגיות שקשה היה לצפות אותן בעת שהשותפות נולדה. התפקיד של נבחרת המגשרים שלנו הוא לחזות צמתים שכאלה, ועיקרו של הסכם שותפות מוצלח הוא ביצירת מנגנון מתפקד שדיע לתת מענה לאתגרים השונים לאורך הדרך ויאפשר קיומה של שותפות יציבה ומשגשגת.

גם לחברים הטובים ביותר ולבני משפחה עשויות להיות דעות שונות כאשר החיים העסקיים מציפים שאלות מהותיות באשר לעתיד העסק. כך למשל: שותף אחד רוצה להתרחב לשוק בארה"ב ואילו השותף השני רוצה להתמקד באיזור גוש דן בלבד: כיצד מכריעים ויכוח שכזה ? ויכוחים דומים הם סיבה נפוצה למדי לעיכוב או סיום המיזם המשותף, לעיתים תוך מלחמה משפטית מרה, מיותרת ויקרה. שותפות יכולה להיות הדרך האפקטיבית למקסום רווחים או מקור לקונפליקטים ועומס רגשי, הכל תלוי בכמה יציב ומותאם בסיס השותפות הנבנה בתהליך הגישור.

יש לכם שאלה? דברו איתנו כאן:

    הסכם שותפים, או "איזהו חכם? הרואה את הנולד"

    פנייה לגישור לא נעשית רק לאחר מעשה: הרפואה היעילה ביותר היא רפואה מונעת. הסכם שותפים שנערך ע"י הצוות המנוסה שלנו דומה במהותו לשלווה שמעניקה פוליסת ביטוח טובה: הוא מעניק לשותפים מסגרת שיתוף פעולה שתסייע לנצל הזדמנויות עסקיות להצליח ולהתרחב, ובד בבד תעניק גיבוי בדמות רשת בטחון פרוסה מראש למקרה בו צריך לקבל החלטות מורכבות, להיפרד, למכור, לכסות חוב וכד'. במידה והחלטה על פרידה תעלה, הסכם השותפות עשוי להניח פסים סדורים לביצוע מהיר והוגן של כל צעד. הניסיון העשיר שלנו בטיפול בפירוקים עסקיים הוא זה המעניק לנו יתרון עצום בהכנת הסכם יציב מראש, כזה שצופה ומשקלל את טווח הזמן הרחוק, מיום ייסוד השותפות ועד ליום בו דור ההמשך יירש את העסק.

    במקביל פניה לגישור יכולה להיעשות לאחר מעשה, מיד עם התגלע הקונפליקט. נבחרת המגשרים שלנו תוביל אתכם בתהליך גישור מקצועי ומותאם עד הגיעכם לפתרון מוסכם ומושכל הנותן מענה לאינטרסים המשותפים. פנייה לגישור בעת ששותפות מצוייה בתקופה מורכבת תסייע לגשר על פערים בטרם מתהווה משבר.

    טובים השניים מן האחד, לכאורה

    שותפים לעסק אינם בהכרח דומים באופיים ולמעשה, עסקים מוצלחים נוסדו ע"י אנשים שונים זה מזה, כאשר כל אחד מביא את החוזקות שלו למיזם המשותף. אך ככל שהשוני הזה מבורך ומסעיר מוחין, לעיתים הוא עלול ליצור מחלוקות מהותיות בשאלות עמוקות.

    זה הרגע בו ייפנו השותפים להסכם – בדומה לכל פנייה לחוזה המסדיר את היחסים וימצאו מנגנון מוסכם לקבלת ההחלטה, או מנגנון להגיע להסכמות בהיעדר החלטה. ידוע שאין חוזה המסוגל לכסות מראש את כל המצבים האפשריים: חוזה מוצלח הוא זה המעניק מנגנון הדדי ישים לקבלת החלטות בצוותא. כאן טמון החוזק של נבחרת המגשרים המגוונת והרב מקצועית, המורכבת ממגשרים שאינם רק עורכי דין אלא גם יועצת ארגונית, רופא, ומטפלים מהתחום הרגשי, המשפחות, הארגונים, עו"ס ועוד.

    כניסה לשותפות היא החלטה גורלית, ולעיתים היא ההחלטה בעלת המשמעות הפיננסית הגדולה ביותר שתקבלו בחייכם. שותפות עשויה להעשיר ולהעצים אך גם להוות מקור לדאגה וחששות. שלב הכניסה לשותפות עצמו עשוי להיות די מפחיד, וסביר שתשמעו עצות מחברים ומשפחה לכאן ולכאן.

    ואכן, יש פן מרתיע בהתחייבות הדומה לנישואים עסקיים, שלא אחת יודעים פרידות מכוערות. אך יש גם הרבה סיפורים אופטימיים על שילוב כוחות מנצח, על סינרגיה עסקית בה השלם גדול מסך חלקיו, על חלוקת משימות המותאמת לכל צד באופן מושלם. לולא היו השותפויות העסקיות מקור להצלחות, לא רבים כל כך היו מנסים דרכם בשותפות עסקית.

    המגשרים הם נייטראליים, תפקיד המגשרים הינו לכוון, על סמך ניסיון שנצבר, לשאול שאלות, לעזור לקדם את המו"מ ולנסח את ההבנות. צד שלישי במקרה כזה הוא אקוטי ותורם מאד ליכולת להגיע להבנות במינימום חיכוכים.

    כל שנותר לכם על מנת לצאת לדרך מוצלחת עם שותפים חדשים וללא החשש המלווה צעד שכזה הוא הסכם משוכלל, המגן עליכם – ומגן על כל צד לשותפות מפני תקלות או עוולות שעלולות להיווצר. הניסיון שצברנו וההרכב הרב-מקצועי של הנבחרת שלנו יסייעו לכם ללחוץ ידיים עם חיוך רחב ובלב שקט.

    רוצים לדעת עוד? דברו איתנו...

    תפריט נגישות