נתק במשפחה

קונפליקטים הם חלק טבעי ממרקם היחסים המשפחתיים.

בתוך המשפחה, הרקע לקונפליקט יכול להיות קשור לפצעי עבר, תקשורת לקויה, צרכים שונים, תפיסות שונות, ענייני ירושה ועוד. אלא שלעיתים הקונפליקט עלול להסלים ולהביא למצב של קשיים מהותיים בקשר ואף נתק ביחסים.

ללמוד לחיות בשולם

אנחנו בשולם מאמינים שסכסוכים בתוך המשפחה אינם אמורים להגיע לבתי המשפט.

על מנת לפתור סיטואציות מורכבות בתוך המשפחה יש צורך במרחב בטוח, אינטגרטיבי ומקצועי שיאפשר לכל אחד מבני המשפחה לקבל את המקום שלו ולהצליח להקשיב גם לצרכים של האחר. מתוך התפיסה הזאת נולד 'בית שולם' המכיל צוות מגשרים רב מקצועי מעולמות המשפט, הטיפול והמיינדפולנס, אשר עוסקים מאז 2007 בגישורים משפחתיים ועסקיים (לרבות סכסוכים הנידונים בבתי המשפט) ומסייעים לצדדים להגיע להסכמות.

אנחנו מאמינים שהשילוב בין המיומנויות הגישוריות והטיפוליות אותם מביאים המגשרים, היא הכרחית על מנת לסייע למשפחות החוות קשיים בקשר, לרבות נתק, להתמודד עם הכאבים הרגשיים והמורכבות שהקונפליקט מייצר.

דברו איתנו כאן:

    תהליך הגישור - איך זה עובד?

    תהליכי גישור הם בד"כ קצרים וממוקדים. התוצר הסופי שלהם מבוסס על הסכמות הצדדים. אנחנו כמגשרים לא מחליטים או מכריעים בנוגע לעתיד המשפחה. האחריות על קבלת ההחלטות היא של הצדדים לסכסוך בהתאם לרצונות וליכולות שלהם. המגשרים מובילים את המשפחה צעד צעד בדרך ליישוב הסכסוך.

    תפקיד המגשרים

    תפקיד המגשרים הוא לתווך ולאפשר תקשורת יעילה המבוססת על כבוד הדדי בין הצדדים. השילוב בין מגשרים בעלי מגוון רחב של הכשרות מקצועיות מאפשר מתן פתרונות יצירתיים לפתרון ה"ברוגז".

    בהליך הגישור אנו מסייעים לבני המשפחה ללמוד לתקשר אחרת, תקשורת שלרוב אינה מתאפשרת בחיים הרגילים. התקשורת בחדר הגישור מעוררת צורך ורצון לפתור את המריבה.

    תהליך הגישור בשולם מסייע לבני המשפחה להגיע להסכמות משותפות באמצעות הקשבה, איתור צרכים ומתן מענה לצרכים הללו על בסיס המכנה המשותף בין הצדדים.

    פניה של צד אחד לסכסוך

    בקשת עזרה היא חשובה מאין כמוה. יש אנשים שסבורים שבקשת עזרה היא סימן לחולשה. אנחנו בשולם חושבים שההפך הוא הנכון. בקשת עזרה היא סימן לכוח. מי שפונה לעזרה, אינו מפחד ממגבלותיו, אלא מאמין שאפשר אחרת.

    אולם, במקרים רבים של נתק במשפחה, פונה אלינו אחד הצדדים בבקשת עזרה והנתק בתוך המשפחה לא מאפשר לאותו צד לפנות לבני המשפחה האחרים ולרתום אותם לתהליך.

    במקרים מסוג זה, התהליך מתחיל בנוכחות צד אחד, ואנו מסייעים לו למצוא דרכים שיקלו על הצדדים הנוספים לסכסוך להצטרף מרצונם לתהליך הגישורי.

    האם ניתן לכפות על אחד הצדדים להגיע לגישור?

    תהליך גישורי מבוסס על רצון וולונטארי של הצדדים להשתתף בו. לא ניתן להכריח צד בסכסוך להשתתף בגישור. ההשתתפות חייבת להיות מתוך בחירה ורצון חופשי לכל אורך התהליך.

     

     

    סכסוכים משפחתיים שעלולים להגיע לכדי נתק יכולים לנבוע מסיבות שונות ומגוונות וקיימים בקרב משפחות רבות.

    הניסיון שלנו בשולם מראה שבהרבה מקרים סכסוכי נתק בלתי פתורים עוברים מדור לדור, ולכן קיים אינטרס משותף לצדדים להוות דוגמא ולהראות לילדיהם מודל אחר לחיים, שכולל יישוב סכסוכים במקום הדחקתם ושימורם.

     אנו מציעים לעבור תהליך שיאפשר תקשורת מתקנת ומיטיבה, ובכך יסייע לבני המשפחה להביא את הקונפליקט לפתרון המוסכם והנכון לכל הצדדים המעורבים בו.

     

    הפגישות מתקיימות בכל רחבי הארץ ובאופן מקוון גם בZOOM

    רוצים לדעת עוד? דברו איתנו...

    תפריט נגישות